Вашингтон — Един републиканец в Сената в сряда провали ръководеното от

...
Вашингтон — Един републиканец в Сената в сряда провали ръководеното от
Коментари Харесай

Републиканецът в Сената блокира законопроект, който ще защити достъпа до ин витро оплождане в цялата страна

Вашингтон — Един републиканец в Сената в сряда провали ръководеното от демократите изпитание за приемане на законодателство, което ще отбрани достъпа до ин витро оплождане в цялата страна.

Законопроектът има за цел да предотврати напъните на страната за ограничение на достъпа до лекувания за неплодородие, откакто по-рано Върховният съд на Алабама постанови по-рано този месец, че замразените ембриони могат да се смятат за деца според щатския закон. Решението даде опция на двойки, чиито замразени ембриони бяха инцидентно унищожени, да съдят за непозволена гибел на техните „ извънутробни деца “. Решението сложи на пауза процедурите и процесите на IVF в щата, до момента в който доставчиците правят оценка своята отговорност.

Sen. Тами Дъкуърт, демократ от Илинойс, се опита да утвърди законодателството с единомислещо единодушие, което дава на всеки обособен законодател пълномощието да блокира приемането му. Законопроектът ще сътвори федерални отбрани за достъп до ин витро оплождане в цялата страна,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР